Sprijin pe criterii etnice: reverenţa „minoritarului” Pambuccian către „majoritarul” liberal Vosganian


„Astăzi [30 nov.] — a declarat Mircea Geoană — am încheiat cu liderul parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, un acord către asigurarea stabilităţii şi normalităţii în România. Am semnat un document pe care l-am convenit împreuna cu domnul Crin Antonescu, care se referă la acest acord pentru ieşirea României din criză şi care subliniază principiile unei guvernări Johannis şi a unui nou mod de a face politică în România.”
La rândul sau, liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, i-a mulţumit liderului social-democrat pentru opţiunea cu Klaus Johannis şi pentru modul în care această opţiune se concretizează. „Opţiunea pentru care îi mulţumesc este Klaus Johannis, un reprezentant al grupului nostru parlamentar (…)”
Acestea sunt ştirile.

Iată votanţii organizaţiilor minorităţilor naţionale, aşa cum au rezultat din alegerile parlamentare din 2008: Partida Romilor Pro Europa (44.037 voturi), Forumul Democrat al Germanilor din România (23.190 voturi), Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România (22.393 voturi), Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România (15.373 voturi), Uniunea Bulgară din Banat România (14.039 voturi), Uniunea Armenilor din România (13.892 voturi), Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (11.868 voturi), Asociaţia Macedonenilor din România (11.814 voturi), Uniunea Sârbilor din România (10.878 voturi), Asociaţia Italienilor din România (9.567 voturi), Uniunea Democrată Turcă din România (9.481 voturi), Uniunea Ucrainenilor din România (9.338 voturi), Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România (9.203 voturi), Uniunea Croaţilor din România (9.047 voturi), Uniunea Elenă din România (8.875 voturi), Asociaţia Liga Albanezilor din România (8.792 voturi), Uniunea Polonezilor din România (7.670 voturi) şi Uniunea Culturala a Rutenilor din România (4.514 voturi).

Întrebare: Cu ce drept ai arvunit toate aceste voturi în sprijinul pesedistului Geoană, Varujan Pambuccian? Ce anume îţi dă certitudinea că eşti purtătorul de cuvânt al celor peste două sute de mii de minoritari sau simpatizanţi ai minorităţilor naţionale care i-au votat pe reprezentanţii acestora în Parlamentul României.

Sunt sigur că toată lumea înţelege: opţiunea lui Pambuccian se îndreaptă către Geoană via Vosganian (via Crin). Şi n-are nimic de a face cu grija pentru stabilitatea şi normalitatea ţării, să fim serioşi!

Să mai spun, în încheiere, că cele două ipochimene — Vosganian + Pambuccian — riscă să compromită simpatia românilor pentru armeni. Pentru care deja cel dintâi a făcut tot ce i-a stat în putinţă.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: