Fraudarea alegerilor prezidenţiale: PSD vine cu dovezi „probabiliste”


În toamnă, după cum se ştie, pesedistul Dan Nica a fost demis din funcţia de ministru al administraţiei şi internelor mai ales pentru „informaţia” sa făcută publică, conform căreia se pregăteşte o mare fraudă electorală la alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie–6 decembrie. Dovada? Toate autocarele din România sunt de pe-acum închiriate pentru acea perioadă, şi anume pentru „turism electoral”!
La vremea aceea nimeni n-a putut proba închirierea autocarelor, deci intenţia de fraudă.
Iată însă că, mai nou, tânărul şi ambiţiosul senator Dan Şova, PSD, încălcând consemnul dat de mămica sa (de dreapta, după cum susţine chiar domnia sa), dna avocat Ana Diculescu Şova, face în direct, la o emisiune a postului B1TV, următoarea socoteală: dacă au fost şase sute şi ceva de mii de votanţi la secţiile speciale (este cifra vehiculată de Şova), iar capacitatea unui autocar este de 40 de locuri, înseamnă că pentru transportarea respectivilor votanţi de la o secţie de votare la alta, în „turism electoral”, ar fi nevoie de 18.000 de autocare! Aşa stând lucrurile, afirmaţia publică a colegului său Dan Nica se susţine: s-a practicat „turismul electoral”! Cu alte cuvinte, toţi votanţii de la secţiile speciale, în logica senatorului Şova, au venit la vot cu autocarul! (Şi, bineînţeles, au votat cu Traian Băsescu!)… De unde se vede că dovedirea fraudării alegerilor nu-i o chestiune de administrare de probe ci una de plauzibilitate. Altfel spus, un lucru posibil este şi real.
Mai mult decât atât, cei şase sute şi ceva de mii de votanţi de la secţiile speciale echivalează cu populaţia a 38 de oraşe de mărime medie din România. Este informaţia dată de tânărul şi ambiţiosul senator Şova. Cu alte cuvinte, un oraş de mărime medie din România numără circa 17.000 de locuitori. (În treacăt fie zis, conform acestei magnifice logici, un oraş de 30–40 de mii de locuitori ar fi, probabil, un mare oraş în România. Un city!)… Iar 38 de oraşe (medii), care, de bună seamă, au votat tot cu Traian Băsescu, este un număr uriaş, de natură să alarmeze, indicând fraudă electorală.
O altă concluzie este că dacă Şova este susţinătorul pledoariei PSD în faţa Curţii Constituţionale, cu o asemenea calitate a pledoariei, cei ce îl susţin pe Traian Băsescu pot să fie liniştiţi.
De altfel, PSD se bazează în mare măsură, în cererea sa de repetare a alegerilor prezidenţiale, pe logica probabilităţii reale. Dacă la secţia specială de votare de la Gara de Nord din Bucureşti au votat, să zicem, A cetăţeni într-un interval de timp T, iar la Paris în acelaşi interval T au votat 2A cetăţeni, rezultă că la „viteza de votare” la Paris este neplauzibilă, donc alegerile au fost fraudate.
Dacă Dan Nica prezintă la toate televiziunile unde e invitat un proces-verbal de numărare a voturilor semnat în alb de către toate partidele participante la procesul de votare, însuşi faptul că acel proces-verbal ar fi putut să fie folosit, rezultă că a şi fost folosit. Şi anume, în beneficiul lui Traian Băsescu. Evident. Apropo, de cine ar fi urmat să fie folosit?
Şi, în sfârşit, fostul ministru de interne Dan Nica descoperă (oripilat, nu?) că în sectorul 3 din Bucureşti figurează „zeci–sute” de persoane la aceeaşi adresă, şi că există numeroase astfel de adrese dubioase în sector. Primarul sectorului 3, Liviu Negoiţă, îi explică fostului ministru de interne că acele persoane au înscrise pe cărţile de identitate adrese fictive încă din mandatul fostul primar pesedist şi că în legătură cu această faptă au fost sesizate organele de urmărire penală. Inutil. Fostul ministru Nica se face că nu pricepe — sau, ştiu şi eu, la cât îl duce mintea, poată că realmente nu pricepe — şi trage concluzia: înseamnă că au fost fraudate alegerile! Cum? Nu-i treaba lui Nica să explice. Adrese fictive, multe persoane, deci fraudă!
La asemenea argumente, aşteptăm cu interes decizia Curţii Constituţionale.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: