Aleea „ing. Eliza Oprescu” din Câmpina


Cine a fost (sau este) Eliza Oprescu? s-ar putea întreba cititorul, de are în Câmpina o alee care îi poartă numele. Ei bine, Eliza Oprescu nu a fost, ci este ingineră. Şi nu una oarecare, ci o ingineră în plină prosperitate. Şi anume directoarea Direcţiei Investiţii din Primăria Municipiului Câmpina.
Că are o alee care îi poartă numele nu este oficial ci doar o presupunere. Cum altfel s-ar putea explica faptul că Primăria îi asfaltează — după cum se poate vedea în imagine —, evident, pe bani publici, intrarea la proprietatea personală de pe strada Ion Eliade Rădulescu, inclusiv la garajul proprietate personală? Că doamna directoare este vip în municipiul Câmpina se poate vedea chiar şi din faptul că Primăria (adică ea însăşi, până la urmă) a binevoit să-i modifice până şi geometria trotuarului, transformându-l, pe porţiunea din dreptul garajului, în rampă de acces la garajul doamnei Oprescu, îndulcind astfel panta dinspre stradă, altminteri cam abruptă, către garajul pe care cu onor îl stăpâneşte doamna directoare un pic mai la deal.
Concluzia este una singură: doamna directoare dispune de o alee (ca şi proprietate personală). Şi cum această alee nu poartă, oficial, niciun nume, rezultă, în mod logic, că nu poate să se numească altfel decât „aleea ing. Eliza Oprescu”. Chiar dacă respectiva „alee” mai deserveşte, se pare, încă două gospodării. Căci fără ing. Eliza Oprescu, respectivele gospodării ar fi aşteptat mult şi bine asfaltarea. Ca şi cele de pe aleea Stânjenei, asfaltată şi ea cu puţin timp în urmă, în regim de prioritate. Că de! una e doamna ing. Eliza Oprescu de la Primăria Câmpinei.

Actualizare iulie 2012

Între timp aleea cu pricina a devenit în exclusivitate a „Coanei Eliza”. După cum se poate vedea, poliţia (oare din dispoziţia cui?) a plantat la intrare un semn de interdicţie. Stricto sensu, el este valabil pentru toată lumea, inclusiv pentru Coana Eliza. În realitate însă, titulara aleii este şefa Direcţiei de Investiţii de la Primărie, nu un fitecine din cartier!

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Trackbacks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: