Aveţi nevoie de o reparaţie la frigider?


ATENŢIE LA ESCROCI!

Dacă încă nu aţi ales firma/persoana pe care să o chemaţi pentru a vă repara frigiderul, zăboviţi un minut cu această postare. Vă asigur că merită.
Daniel Neacsu_2
Individul din fotografie are pe internet un sit complet „abstract”: nicio firmă, niciun nume. Zice doar (v. mai jos):

FRIGIDERUL DVS. ESTE PROBLEMA NOASTRĂ!!!

„Noastră”? Aş! Individul nu are nicio firmă şi nici nu e angajat la vreo firmă. „Lucrează” pe cont propriu. Singur. Şi dă un număr de mobil de la Cosmote:

0761002424

(Număr pe care, evident, poate să şi-l schimbe!)

Nu e complet străin de frigidere. Se pricepe să mimeze o reparaţie. După ce pleacă, constataţi că frigiderul, dacă înainte mergea prost, merge la fel de prost. Sau şi mai prost. Se pricepe la frigidere atât cât să vă ia banii. Şi nu puţini. Chitanţă? Nici vorbă! Cu sau fără voie, apelând la acest individ, încurajaţi „economia subterană”. Garanţie pentru reparaţie? Cuvântul lui (comicărie curată)! Zice: „Dacă se întâmplă ceva, mă sunaţi şi vin.” Nu mai vine, vă asigur. Puteţi să sunaţi cât doriţi, că nu vă mai răspunde: numărul dv. de telefon „e pus la index” pe telefonul lui. (Experienţa mea stă mărturie — da, am făcut imprudenţa să-l chem acasă pentru o reparaţie.)

Dacă îl întrebi de nume, îţi răspunde: Daniel. Dacă insişti să afli numele întreg, mai adaugă: Neacşu. Culmea e că ăsta chiar este numele lui:

DANIEL NEACŞU

40 de ani, 1,75 m, locuieşte la Buftea, unde se ocupă, printre altele, de vânzare de jante auto. Pe cont propriu, la fel cum „se ocupă” şi de frigidere.

Aşa că, încă o dată, ATENŢIE!

Sit Daniel Neacsu

Actualizare din 15 decembrie 2014

„CEREM ŞI OFERIM SERIOZITATE”!
La 0766317289 şi 766274689

Escrocul pe care l-am prezentat mai sus nu e singurul. Se pare că „piaţa reparaţiilor” de frigidere din Bucureşti (şi împrejurimi) colcăie de hrăpăreţi mai mult sau mai puţin ageamii.

Uitaţi-vă cu atenţie la anunţul de mai jos, distribuit în chip de fluturaş în cutiile de scrisori din zona unde locuiesc: împrejurimea spitalului de copii „Marie Curie”. Cică „Cerem şi oferim seriozitate”! Să mori de râs, nu alta!
DSCF1952
I-am sunat pe data de 15 decembrie. Aveam de reparat uşa frigiderului, care după intervenţia escrocului prezentat în această postare, la un moment dat pur şi simplu a căzut. „Să vorbesc cu băieţii, a fost răspunsul. Să vedem dacă sunt prin zonă… să vedem dacă au timp… Ştiţi, ei se ocupă mai mult de compresoare, de freon… Vă sun şi vă spun.” Nu m-a sunat nimeni. La un al doilea apel, răspunsul a fost: „Nu, băieţii, n-au timp.” „De ce? am întrebat, fiindcă e o operaţie prea puţin bănoasă?”… „Vă dorim o zi bună!” a fost răspunsul de încheiere, spus apăsat, ca să se înţeleagă: nu ne încurcăm noi cu flecuşteţe.

Şi în final, un sfat:

Chiar dacă frigiderul dv. (în general aparatul dv. electrocasnic) nu mai este în garanţie, dar este de firmă (nu un no name),apelaţi la reprezentanţa firmei în România.

Preţul va fi rezonabil, veţi primi chitanţă şi garanţie de-adevăratelea.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • Basescu Traian  On 1 august 2014 at 11:12

  Buna ziua. Multumesc pentru informatie. Am avut si eu de-a face cu acest individ, dar trebuie sa mentionez ca mi-a reparat combina frigorifica Beko intr-un final. A venit la mine pe 28.07.14, mi-a schimbat motocompresorul cu unul nou dar frigiderul tot nu a racit cum trebuia si timp de 2 zile nu a putut fi contactat individul deloc. Mi s-a stricat mancarea. In jurul orei 8 seara m-a sunat si a venit azi, 1.08.14 la ora 8 dimineata ca sa termine lucrarea. A descoprit si alta cauza pe langa compresorul topit care a fost schimbat. Individul e dotat cu de toate, are o geanta mare cu unelte si are si informatii solide. Omul a urmat o scoala in ’97. Acum merge brici frigiderul, dar oricum de acum voi apela direct la reprezentantii firmei la care am produsul cu probleme, nu ma mai complic cu cei neautorizati. Eram aproape sigur ca am pierdut definitiv 750 lei, dintre care 400 lei a costat motocompresorul.
  As mai aduce o completare la articol.. Are o masina rozalie pe care scrie Renault 19, iar nr. este B 551 DAN.
  V-as recomanda sa incercati sa-l sunati din nou la nr 0761002424 pt ca sunt sanse mari sa va raspunda si sa va rezolve intr-un final. O zi buna.

 • Paul Tumanian  On 1 august 2014 at 13:02

  Mulţumesc pentru informaţii. Eu însă am trecut de faza de bună funcţionare a frigiderului sau de recuperare a banilor. Nici dacă m-ar suna nu l-aş mai primi în casă. Cu mine a simţit că nu-i chiar aşa de simplu. Cred că şi pe dv. v-a sunat pentru că a văzut, pe blogul meu, că-i groasă! (Apropo, şi-a şters situl cu reparaţiile de frigidere! Prea târziu.) I-am trimis mai multe SMS-uri, în care îl anunţam, printre altele, că îl dau pe mâna Poliţiei. Nu m-a luat în serios. Şi rău a făcut. Acum Poliţia e pe fir. Indivizii de genul lui e timpul să cam dispară. E timpul să încercăm să nu mai fim o ţară de categoria a II-a (sau a III-a) în Europa.

 • Horia Buciuc  On 9 noiembrie 2014 at 12:12

  Si eu am avut o experienta neplacuta cu individul asta.
  L-am gasit pe internet cu numarul 0737196443, s-a recomandat ca Daniel.
  L-am chemat sa repare o combina frigorifica care nu mai facea frig in compartimentul de frigider desi in congelator facea gheata.
  A „depistat” o teava defecta, a inlocuit-o, a luat banii (frumosi) si a plecat.
  Frigiderul a continuat sa nu raceasca.
  L-am chemat a doua zi, a venit, a tras sonda termostatului din lacasul ei si a plasat-o in frigider.
  Frigiderul a inceput sa raceasca dar compresorul merge continuu deoarece termostatul nu mai sesizeaza temperatura foarte scazuta din agregat ci pe cea din compartimentul frigider, mai ridicata, si nu-l opreste.
  In frigiderul se face gheata pe peretele din spate si trebuie oprit manual pentru dezghetare.
  In plus mai papa si bani.
  L-am chemat din nou, a zis ca vine, n-a venit si nu a mai raspuns la telefon.

  Dupa 2 saptamani de apeluri zilnice la care n-a raspuns am gasit povestea de aici, l-am identificat dupa nume si fotografie si l-am sunat de pe numarul gasit aici, 0761002424.
  Cand i-am pomenit ca a lasat lucrarea neterminata mi-a inchis.
  I-am cerut prin SMS sa termine lucrarea sau sa returneze banii.
  Evident ca n-a raspuns.
  Am cerut sfaturi (telefonic) de la alti reparatori de frigidere si mi se recomanda sa cumpar alt frigider deoarece exista o pierdere de freon ascunsa care nu poate fi depistata si degeaba as baga bani in reparatii.
  Mi s-a spus ca individul a facut o „reparatie” doar ca sa ia banii (n-avea cum sa identifice teava sparta), apoi a facut o carpeala ca sa scape pe moment si in final s-a dat la fund.
  Evitati-l!

 • Paul Tumanian  On 9 noiembrie 2014 at 14:55

  Ceea ce puteti face dv. este sa depuneti marturie. Impotriva individului este inceputa o actiune de urmarire penala. Fiscul a fost de asemenea sesizat. Evident, n-am sa va implic fara acordul dv. Dar daca vrem sa scapam de asemenea snapani trebuie sa actionam cu totii.
  Daca patania dv. este recenta, mi se pare surprinzator: deci nu s-a lasat de excrocherii. Si-a luan inca un numar de telefon. Foarte bine, in curand va trebui sa-si caute altul.

 • Basescu  On 10 noiembrie 2014 at 12:23

  Buna ziua. Este bine ca ati reusit sa incepeti actiunea penala impotriva individului. Credeam ca frigiderul e reparat, dar am chemat un specialist si mi l-a facut, pentru ca tot nu racea suficient, desi individul Daniel a venit de vreo 3 ori. Am sunat la politie si mi s-a inchis telefonul dupa 2 min pentru ca nu au ce sa-i faca, pentru ca banii i-am dat de bunavoie. Atunci sa-l lasam sa escrocheze si pe altii, dupa sfatul politiei. Sper totusi ca Romania sa nu ramana ca cea de acum, trebuie schimbata din temelii.

 • Paul Tumanian  On 10 noiembrie 2014 at 12:47

  Ceea ce face individul se incadreaza foarte simplu la „inselaciune”. Nu conteaza ca i-ati dat banii de buna voie. I-ati dat in urma unor promisiuni fara acoperire din partea sa. La Sectia 16, unde am depus eu plangere, politistii au fost foarte cooperanti. Doar ca eu nu am sunat ci m-am dus acolo.

 • crisycrisy  On 10 mai 2015 at 21:00

  Am patit la fel. Deci nu s-a lasat de excrcherii. Maine ma duc la politie sa depun plangere. Are doua numere de telefon noi: 0736479601 si 0737196443

  • Paul Tumanian  On 10 mai 2015 at 21:23

   Foarte bine faceți. Nu trebuie să rămânem indiferenți la faptele de genul ăsta. În urma plângerii mele s-a declanșat urmărirea individului. Numai că de atunci au trecut câteva luni bune și… nimic. Individul văd că își face de cap mai departe. Cu încă o plângere probabil că lucrurile vor înainta mai rapid. Rămâne de văzut cât e de serioasă poliția.

 • Elena  On 8 august 2015 at 17:33

  Offf, si verisoara mea a patit tot ce vi s-a intamplat dvs. Ieri a fost acest individ la ea, a pretins ca a rezolvat problema, i-a luat banii iar acum nu mai raspunde, sau inchide. Tactica lui este aceeasi. Vad ca cineva mai sus a scris numarul actual 0736479601 la acesta l-a gasit. Acum, ca ne-am lamurit cum stau lucrurile cu acest individm va depune si ea plangere. Va multumesc pentru intitierea acestui topic !

  • Paul Tumanian  On 8 august 2015 at 17:58

   Cu plângerea dv. adăugată, poate se va hotărî și poliția să treacă la acțiune. Dosarul inițiat în urma plângerii mele a împlinit un an!

 • Elena  On 8 august 2015 at 22:03

  Speranta moare ultima :). Problema cea mare, nu este suma (250 lei) cat faptul ca, acesti excroci continua nestingheriti inselatoriile, Sa speram ca politistii nu vor fi doar amabili, ci si intreprinzatori, desi, dupa cum spuneti, un an, este foarte mult, iar individul nu are de ce sa se teama, pentru ca nu se iau masurile necesare.
  Va multumesc pentru raspuns !

Trackbacks

 • By Instalatori… | Paul Tumanian: Impresii & opinii on 20 octombrie 2017 at 10:36

  […] asemenea situaţii îţi aminteşti tot felul de poveşti din trecut cu instalatori. Povestea cu escrocul din comuna Buftea care a venit să-mi repare frigiderul de la Bucureşti… Altă poveste, legată de acelaşi […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: