Ce este cârdăşia? Un lobby încununat de succes


„Competenţe” româneşti în sistemul de învăţământ

„Baba bătu bietul băiat bolnav.”
„Horia hăituia hamsterul”.
„Gheorghiţă a dat din joacă un ghiont colegului său. Tache a alunecat în genunchi. Are acum genunchiul deplasat. Tache va sta o lună cu piciorul în ghips.”
„Maria ia o lamă nouă.
— Maria, aruncă lama!
— Nu, Ileana, e lama mea!
Acum Maria are o rană mare.”
„Joi, Jenică jefui jardiniera Janei.”

Ministerul Învăţământului trebuia să distribuie abecedarul la început de an şcolar. Ministerul nu a distribuit manualul. Acum copiii învaţă. Copiii învaţă tâmpeniile de mai sus. Sunt Horia, Gheorghiţă, Maria şi Jenică fericiţi?

Orice alt comentariu e de prisos pentru a caracteriza competenţele din sistemul de învăţământ românesc. De la clasa întâi până la „superior”.

Apropo de „superior”. Care e definiţia cârdăşiei? Cârdăşia este un lobby încununat de succes. Apropo de „studenţii” fără bacalaureat de la fabricile de diplome. Şi fiindcă veni vorba de lobby/cârdăşie: nu pricep de ce pe la toate emisiunile tv, invitaţii din platou se simt cu toţii obligaţi să o disculpe pe Ecaterina Andronescu: „Nu mă refer la dumneavoastră. Dumneavoastră sunteţi o doamnă.”… O doamnă? Să fim serioşi! O doamnă care spunea, pe veşnicul ei ton acru-bosumflato-isteric, mai anul trecut, despre loazele picate la bacalaureat: Trebuie să li se dea şi lor o şansă! (Lor? Sau „cadrelor didactice” de la fabricile de diplome universitare?)… O doamnă care tremură din toate încheieturile când e pusă în situaţia de a se pronunţa despre plagiatul loazei din fruntea guvernului?

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: