B1 TV, nu deveniţi Antena B1!


Am fost şi sunt în continuare un telespectator fidel al vostru chiar de când aţi început să emiteţi. Şi mulţi din cunoscuţii mei au devenit şi sunt şi astăzi fidelii voştri. Apariţia voastră pe scena media a coincis cu momentul când Realitatea TV a lui Vântu, pe care o urmăream la acea vreme, a luat-o pe arătură. Televiziunea publică, atunci ca şi acum, era, mai mult sau mai puţin, pe faţă sau mascat, aservită Puterii. Ani de zile aţi fost singurul post de televiziune din România la care m-am uitat cu plăcere, simţindu-mă seară de seară, împreună cu voi, ca într-o familie.

Nici acum nu am mare lucru să vă reproşez. Decât că aţi făcut o fixaţie cu Klaus Iohannis. V-aţi propus să faceţi tot posibilul ca Iohannis să nu iasă preşedinte al României. Şi asta, de ce? Pentru că vreţi cu tot dinadinsul să-l serviţi pe Traian Băsescu, promovându-i pupila. Nu susţin că Elena Udrea nu merită consideraţie. Dar de ce în detrimentul lui Klaus Iohannis? Mi se pare absolut regretabil, uneori de-a dreptul jenant, că vreţi să-l compromiteţi pe singurul candidat care e în stare să-l bată pe Ponta în turul al doilea, încercând să dovediţi că mitingul de duminică al Alianţei Creştin Liberale, din Piaţa Victoriei, a fost organizat cu oameni plătiţi şi că discursul lui Iohannis a fost plat şi neconvingător. (În realitate, a fost, după părerea mea, pentru prima oară când Iohannis a dovedit că este nu numai omul faptelor ci şi omul discursului — al unui discurs logic, solid şi convingător.) Mi se pare la fel de regretabil şi de jenant că încercaţi să-l puneţi pe Iohannis pe picior de egalitate cu Antonescu, accentuând faptul că acesta din urmă începe să producă o polarizare semnificativă în interiorul Partidului Naţional Liberal. Nu este aşa, şi voi ştiţi bine că nu este. Ştiţi bine că Antonescu rămâne o formă fără fond, un personaj nu numai lipsit de forţă şi de caracter, ci şi individul iresponsabil care în 2012, alături de celălalt iresponsabil, pe nume Ponta, nu a ezitat să arunce ţara în haos. Dar acum, fiindcă pare un instrument bun de subminat autoritatea lui Iohannis, îl folosiţi. Păcat. Mare păcat!

Dreapta se află şi aşa departe de unitatea care i-ar fi adus fără doar şi poate victoria în alegerile prezidenţiale. Fac un apel la voi. După zece ani de mandat, în care Traian Băsescu, cu toată natura sa conflictuală şi, să zicem, generatoare de conflicte, a făcut enorm pentru ţară, acum, la sfârşit de mandat devine pe zi ce trece tot mai vizibil că este pe cale să scape de mână frâiele raţiunii. Pentru a o promova pe Elena Udrea şi Partidul Mişcarea Populară, Băsescu pare dispus să lovească în orice îi stă în cale. Sau i se pare că îi stă în cale. Se vede treaba că puterea nu numai sminteşte, ci şi uzează, sleieşte raţiunea, întunecă minţile. Da, Băsescu are motive să-l critice pe Iohannis pentru cele întâmplate în vara lui 2012. Dar ar trebui să nu uite că Iohannis n-a fost cel care a uneltit, ci doar cela care s-a lăsat instrumentat. Şi, cum preşedintele însuşi a observat nu o dată, politica e arta compromisului, nu-i aşa? Altul mai bun — şi cu mai multe şanse — nu avem la momentul actual. Mai mult decât atât, Klaus Iohannis nu-i rău. Haideţi să încercăm România lucrului bine făcut. Nemţeşte.

Politica pe care o duce Traian Băsescu în momentul de faţă, cu sprijinul vostru, al celor de la B1 TV, va avea, dacă nu i se pune capăt neîntârziat, un singur rezultat: Ponta preşedinte. Treziţi-vă, cât încă nu-i prea târziu!

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: