Scrisoare deschisă domnului Ioan Robu, arhiepiscop romano-catolic


Nu suportaţi Cathedral Plaza alături de Catedrala Sf. Iosif… De ce? Fiindcă e ilegal construită? Că are patru niveluri subterane în loc de cele două aprobate în proiect? Să fim serioşi! Puţin vă pasă vouă de nivelurile subterane şi în general de ilegalităţile care nu vă afectează direct!… De ce nu vă ridicaţi măcar împotriva câtorva dintre miile de ilegalităţi care sunt comise de către autorităţi în viaţa de fiecare zi — împotriva celor pe care în mod făţarnic îi „iubiţi” şi îi blagosloviţi de sărbători, dezinteresându-vă de ei în tot restul timpului? În realitate, nu sunteţi preocupaţi decât de privilegiile voastre. Ceea ce nu suportaţi în cazul de faţă este de fapt dimensiunea construcţiei învecinate. Fiindcă în pofida spiritualului pe care îl invocaţi la tot pasul, sunteţi sensibili cel mai mult la simbolistica dimensiunilor materiale. Ceea ce nu suportaţi în vecinătate este construcţia civilă mult mai înaltă decât catedrala. Aşa aţi făcut mereu de-a lungul istoriei cu lăcaşurile voastre de rugăciune: cât mai înalte, cât mai strivitoare, cât mai masive, cât mai dominatoare…

Fiţi deci aroganţi în continuare, cât vă mai dă mâna. Cât vă mai permite timpul. Fiindcă lumea se deşteaptă pe zi ce trece. Nu mai aveţi la dispoziţie decât câteva decenii de aroganţă şi de minciună. Aţi făcut destul rău omenirii — destule crime, destule războaie. Papa încearcă să dreagă ce se mai poate drege pe final, arătându-se mai „liberal” decât… Papa. Prea târziu. Apocalipsa cu care tot ameninţaţi — şi prostiţi — omenirea de milenii este de fapt apocalipsa protipendadei voastre bisericeşti.

Paul Tumanian

P.S. Nu mă căutaţi printre „postacii” plătiţi de Millenium Building Development, nici printre membrii vreunei organizaţii ateiste. Nu m-a constrâns şi nu m-a plătit nimeni vreodată să apăr vreo idee care nu a fost şi a mea. Sunt cugetător şi mă mândresc cu asta. Cugetător şi nu liber-cugetător. Fiindcă e de-ajuns să fii simplu cugetător pentru a nu accepta ignoranţa, frica şi fantasmagoriile predicate de preoţimea dedicată indiferent cărui cult.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Trackbacks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: