Sesizare la Garda de Mediu


Am trimis pe adresa Comisariatului Judeţean Prahova al Gărzii de Mediu (Sesizări online: http://www.gnm.ro/sitenou/sugesti_prim.php), pe data de 8 octombrie, sesizarea de mai jos. Cum nu am primit niciun răspuns (dar care e mirarea atunci când vorbim de instituţii din România?), am repetat-o pe data de 27 octombrie.

„Călătoresc în fiecare săptămână de la Bucureşti la Câmpina. De fiecare dată când mă apropii, pe DN1, de comuna Băneşti, întreaga vale este învăluită într-un fum albicios de la o sursă din marginea respectivei comune, spre vest. Nu cunosc sursa poluării. Dacă nu o cunoaşteţi nici dv. înseamnă că aveţi o lacună în activitate. La fel, dacă o cunoaşteţi şi nu interveniţi.”

Garda de Mediu Prahova nu mi-a răspuns nici la acest mesaj. Drept care am trimis o sesizare la Garda de Mediu centrală — gardamediu@gnm.ro:

Bună ziua
Am trimis la Comisariatul Prahova, prin intermediul formularului de la rubrica Sesizări on line, textul de mai jos:
(…)
Am trimis această sesizare pe data de 8.10, apoi, încă o dată, pe 26.10 și, în sfârșit, astazi 10.11. În momentul de față termenul legal de 30 de zile în care este obligatoriu să se răspundă la sesizările cetățenilor, este depășit.
Aștept o intervenție din partea organului ierarhic superior.
Îmi pare rău să o spun, o sesizare la o instituție a administrației de stat din Romania are, din experiența mea, șanse minime nu numai să fie rezolvată, dar să-i fie măcar confirmată primirea! Să speram că dv. faceți excepție de la această nedorită regulă.

În sfârşit, pe 8 decembrie — mai bine mai târziu decât niciodată — am primit răspunsul de mai jos de la Comisariatul Judeţean Prahova al Gărzii de Mediu.
Raspuns GNM_Banesti
Nu comentez deocamdată detaliile răspunsului. Consider că important este ca cetăţenii să nu treacă cu vederea cazurile de agresiune asupra mediului. Adresaţi-vă neîntârziat cui trebuie. Şi insistaţi. În contact cu autorităţile din România trebuie să vă înarmaţi cu răbdare.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: