About

Cred că Blogosfera este la fel ca beţia — îngroaşă trăsăturile de caracter. Pe cei din fire responsabili îi face încă şi mai responsabili; sau, eventual, îi lasă neschimbaţi. Pe cei cu carenţe de responsabilitate în viaţa privată îi face să-şi dea în petic cu şi mai mare uşurinţă pe bloguri. Într-un fel te afişezi în public, şi în alt fel în spaţiul privat. Foarte mulţi confundă cu o nepermisă uşurinţă cele două spaţii. Faptul de a le distinge unul de celălalt nu denotă duplicitate, ci responsabilitate.
În comentariile lor, mulţi se ascund în spatele unor nume fictive. Straniu este că unii rămân responsabili chiar şi „sub protecţia anonimatului”. În timp ce alţii rămân iresponsabili în ciuda afişării adevăratei identităţi… Ce înseamnă responsabilitatea? Ei, asta-i o întrebare grea…
Pe vremuri, în mijloacele de transport în comun se circula frecvent în condiţii de aglomeraţie. Deseori izbucneau sfade între călători — din cauza aglomeraţiei. Câte unul din cei implicaţi în certuri se întâmpla să-i răspundă cu reţinere preopinentului său atâta vreme cât se afla în vehicul; dar să izbucnească, după ce cobora în staţie, într-un puhoi de invective la adresa celuilalt, rămas în vehicul. Asta, deoarece abia în stradă, după ce ușile se închideau, se simțea în siguranță. Cam asta înţeleg eu, metaforic vorbind, prin iresponsabilitate. Din păcate mulţi, foarte mulţi, consideră că odată coborâţi din vehicul, își pot permite orice fără să riște nimic.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: